Артро Протект – грижа за твоите стави

Артро Протект Макс е 5-компонентен продукт, с комплексна грижа за ставите. Естествените съставки на продукта се усвояват лесно и пълноценно от организма. Артро Протект Макс съдържа важния Нативен (неденатуриран)  колаген тип 2. За разлика от колаген тип 1 и тип 3, Неденатурираният колаген тип II се съдържа основно в ставния хрущял, около 85%-90% и в ставите, около 50%-55%.

Колаген тип 2 се състои от 18 важни аминокиселини, които изграждат ставните хрущяли и подобряват функциите им. Изградените от него влакна се характеризират с висока еластичност и устойчивост на натоварване. Колаген тип 2 е необходим за поддържане на нормалното състояние на ставните хрущяли и връзки. С течение на времето, неговото производство намалява, хрущялната тъкан се износва и може да се появи остеоартрит. Необходимо е организмът да се подпомогне с допълнителен прием на колаген тип 2, който спомага за поддържане здравината на ставните хрущяли, костите и съединителните връзки. Освен Колаген тип 2, продуктът съдържа глюкозамин и хондроитин, които също влизат в състава на ставните хрущяли.

Глюкозамин е градивен материал на хрущялната тъкан и има голямо значение за синтеза на колаген и други вещества, важни за запазване доброто състояние на ставния хрущял и ставната течност.

Хондроитин е основен структурен компонент на ставния хрущял, който подпомага еластичните и механичните му качества.

Витамин С допринася за образуването на колаген за нормалната функция на костите.

Босвелия серата допълнително подпомага ставната подвижност и спомага за поддържане на двигателната ефективност на ставите.

Осигуряването на организма на постоянен източник на глюкозамин и хондроитин  подпoмага физиологичните регенеративни функции на ставите и нормалното функциониране на двигателната система.