Артро Протект

Как да съхраним костите и ставите си здрави

Защо се стига до скованост и болки в ставите?
Милиони хора страдат от различни видове костно-ставни проблеми. При това, тези заболявания не са характерни само за хората от третата възраст, както се смяташе до скоро. Проблемите, макар и слабо усещани в началото, започват още от 25-35-годишна възраст. Лека скованост, временни болки в коленете, гърба и други места са едни от първите симптоми за отслабване структурата на ставите и ошипявания. Над 50-годишна възраст вече повече от половината хора страдат от болки, предизвикани от деструкция на ставите, коксартроза, гонартроза и др. Причина за това могат да бъдат: наднорменото тегло, неправилна стойка, контузии, прекомерно физическо натоварване, стрес и много често липсата на движение.

Профилактиката на костно-ставните нарушения включва както здравословен начин на живот, така и приемане на добавки, важни за поддържане на ставите в добро състояние. Добре е да не забравяме и всекидневната порция движение, най-добре на свеж въздух.

Не е виновно само времето
Дълги години се считаше, че израждането на ставите се предизвиква от преждевременното износване и увреждане на ставния хрущял, като ефект от стареенето на тъканта. Новите изследвания показват, че причина може да бъде и недостигът на хондроцити, клетките, образуващи ставния хрущял. Основно за профилактиката е обогатяването на ежедневната диета с хранителни съставки, важни за поддържане на доброто здраве на ставите, тяхната еластичност и здравина.

Помогни на ставите си!
Обогатяването на ежедневната диета с три съставки – глюкозамин, хондроитин и витамин С – осигурява комплексно предпазване и “хранене” на ставите. Тази тройна комбинация е оптимална, тъй като витамин С е необходим субстрат за синтез на съединителна тъкан, а при възпалителни състояния намалява драстично количеството на излятата течност до 80 %. Глюкозаминът е ставният строителен материал, необходим за синтеза на съединенията, които изграждат структурите на ставите. По този начин той участва в строежа на ставните повърхности, хрущялите, костната тъкан, сухожилията, мускулите, кръвоносните съдове и др. Най-общо казано – глюкозаминът е необходим за образуване на хрущялите. Организмът го произвежда в малки количества. Функцията му се състои в стимулация на производството на глюкозаминогликани, които са основния структурен компонент на хрущяла, нямат отношение към кръвната захар и не повишават нивото й. Освен това участва във формирането на ставните връзки, на ноктите, кожата, очите, костите и сърдечните клапи. Глюкозаминът е предшественик на всички видове ставни захариди /глюкозаминогликани/. Един от тях е хондроитин. Хондроитин – ставният амортисьор. Хондроитин е високомолеку¬лен полизахарид, който способства за отлагането на калций в костите. Той стимулира синтеза на хиалуронова киселина, укрепвайки стуктурите на съединителната тъкан, в това число и хрущялите. Спира действието на вредните вещества, които разрушават хрущялните тъкани. Намалява болката в ставите в покой и при движение. Хондроитинът подпомага активното възстановяване на хрущяла. Друга особеност на хондроитина е способността му да задържа вода в хрущялната тъкан във вид на микропространства, подобни на “възглавнички”, които създават добра амортизация на ставата при активно движение.

Какъв препарат да изберем?
Днес на пазара не липсват препарати, предназначени за предпазване на ставите. Серията АРТРО ПРОТЕКТ е известна от години, изпитана и ефикасна, тя е предпочитана от много хора. Авангардното производство на серията АРТРО ПРОТЕКТ е с гарантирано съответствие с препоръките на ЕС и най-важно – съдържащият се глюкозамин е извлечен от хрущял от акула и е без допълнителна химизация. Той е по-здравословен за употреба, усвоява се лесно и пълноценно от организма, има бърз ефект и е със запазен лек мирис на риба.

АРТРО ПРОТЕКТ МАХ – това е!
Отличава се от всички останали хранителни добавки с авангардната си рецептура, включваща всички най-нови открития на съвременната медицина в областта на ставните проблеми. Съдържа глюкозамин, хондроитин, босвелия и витамин С и клинично изпитания КОЛАГЕН ТИП ІІ. Той ускорява възстановяването на ставите и предпазва ставния хрущял от автоимунно разрушаване. Този комбиниран продукт има бърз ефект при коксартроза, гонартроза, артрити /вкл. ревматоиден/.

АРТРО ПРОТЕКТ МАХ – /60 капс./
Колаген тип ІІ + Глюкозамин + Хондроитин + Босвелия + витамин С !
• Босвелиевата киселина има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие.
• Глюкозаминът и хондроитинът са градивен материал на хрущялната тъкан и влизат в състава на ставния хрущял и продуцирането на ставната течност. Със стареенето на организма, след 40-годишна възраст значително намалява възможността за ендогенен синтез на глюкозамин. По тази причина е важно да се внася отвън, за да се компенсира недостига му. В този смисъл се препоръчва дълготрайното използване на хранителни добавки, съдържащи глюкозамин и хондроитин, които спират разрушаването на хрущяла, подобряват функционирането на ставите и увеличават подвижността им.
• Благодарение на съдържащият се в продукта витамин С, необходим за синтеза на съединителната тъкан, Артро Протект Макс действа още по-добре.
• Артро Протект Макс е единственият многосъставен продукт, в който влиза и неденатуриран КОЛАГЕН ТИП ІІ, в най-чист вид. Той е субстрат, подпомагащ възстановяването на хрущяла, отговорен за еластичността и издържливостта на костната система. Именно това прави продукта изключителен и го нарежда сред водещите хранителни добавки. КОЛАГЕН ТИП ІІ действа на голяма част от ревматичните заболявания, които по своята генеза са автоимунни. Техният механизъм се изразява в това, че организмът атакува собствените клетки. Установено е, че приеман в малки количества, моделира дейността на имунната система, като предпазва от автоимунна деструкция в областта на ставния хрущял. Има изключително добър и бърз ефект при коксартроза, гонар¬троза, артрити /включително ревматоиден артрит/.

Издържливост на колагена
Колагенът е основният белтък на съединителната тъкан. Много издържлив на разтягане, той е една от главните съставки на сухожилията. В човешкия организъм колагенът се съдържа в много тъкани и се различава по своя строеж в зависимост от функцията си. Известни са няколко вида колаген. Тип ІІ се съдържа преди всичко в ставните хрущяли и е техен най-важен белтъчен компонент. Той е основен фактор за издържливостта и стабилността на хрущя¬ла, който осигурява на ставите еластичност и амортизация.

Неденатуриран и ефикасен
Най-новите научни изследвания върху артрита, проведени в Харвардския медицински университет показват, че приемането на малки дневни дози неденатуриран Колаген тип ІІ, какъвто се съдържа в Артро Протект Макс. Действа на имунната система, която престава да атакува ставите си и така се подобрява състоянието им. Този процес се нарича възстановяване на толеранса. Преустановява се имунната реакция към колаген тип ІІ, а условие за този успех е приемането му в най-чист неденатуриран вид. Само частичките от такъв тип колаген имат способността да въздействат върху защитните реакциите на организма и да го предпазват от автоимунна деструкция на ставните хрущяли.

Артро Протект Макс с неденатуриран Колатен тип ІІ, заедно с другите съставки осигурява на ставите комплексна защита, защото им доставя необходимите съставки и подкрепя имунната система.

Чистият ХРУЩЯЛ ОТ АКУЛА е източник на протеини, фосфор и калций. Той увеличава защитните сили на организма и подобрява състоянието на ставните хрущяли и околоставните тъкани. Чрез лесно усвоимите си естествени съставки, той активно противодейства на остеопорозата и дегенеративните ставни процеси.