Новини

Дата на добавяне: 23-12-2015 Решение за празничното преяждане

Пред нас са Коледа и Нова година – време на срещи със семейството и най-близките. Това е необикновено време, при условие обаче, че нищо няма да му попречи. Много от нас свързват празниците с велики угощения. Резултатите биват доста неприятни – подуване, болки в корема, киселини и няколко допълнителни килограма около талията.

Натрупаните и все още неизхвърлени хранителни остатъци престояват в червата и предизвикват неприятни проблеми. Как да се преборим с тези неприятни симптоми на преяждането?

Първо:
Да променим празничното меню
Всъщност, можем да се храним с всичко, но умерено. Преди всичко трябва се ограничи приемът на сол, захар, мазнини и бяло брашно.

Второ:
Да не се презапасяваме с храна
Най-често по празници приготвяме огромни количества храна, които „приключваме” за няколко дни. Затова е добре да планираме менюто си така, че да не претоварваме организма си с толкова храна, колкото обикновено бихме приемали за седмица и повече.

Трето:
Да се погрижим за физическото си здраве
Вместо да седим постоянно на масата или пред телевизора, да излезем на дълга разходка, дори и в лошо време. Такава разходка ще насити с кислород организма ни, ще помогне да изгорим калориите и да се почустваме по-леко.

През празниците лесно се наддават килограми. Достатъчно е допълнително да се приемат 5000 калории.За да ги изгори човек с тегло около 60 kg трябва: 11 часа да се движи с 8 км в час; 14 часа да кара колело със средна скорост 17 км в час или 21 часа да играе голф.

Четвърто:
Да се погрижим за добро храносмилане с естествени средства

Хранителните добавки, особено стандартизираните по активни субстанции могат да бъдат от голяма полза за доброто здраве на стомаха и червата. Особено внимание заслужава изпитаният във времето многосъставен естествен продукт:

GastroHelp

ГастроХелп е хранителна добавка, полезна при киселини, гастрит, колит, запек.
Съдържа екстракти от лен, алое и зелен чай, които подпомагат физиологичните регенеративни функции на на храносмилателната система.

ГастроХелп
Действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата (лен)
Подпомага храносмилането (лен)
Подкрепя функциите на червата (алое)
Подпомага метаболизма на глюкозата (зелен чай)

Активни съставки:

Субстанции с хранително и/или физиологично действие:Препоръчвана доза дневен прием 2 капсули съдържат:
пулверизирано ленено семе (Linum usitatissimum) 200 mg
екстракт от алое (Aloe vera) 80 mg
стандартизиран екстракт (60% полифеноли) от зелен чай (Camellia sinensis) 40 mg


Нетно количество: 80 капсули по 300 mg

Съставките на ГастроХелп активно подкрепят процесите на храносмилателната система. Ленът съдържа слузни вещества и масла, които подпомагат редовната дефекация и съдействат за цялостното добро функциониране на храносмилателната система. Той действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата. Биоактивните вещества и антиоксидантите, съдържащи се в екстрактите от алое и зелен чай (богат източник на полифеноли) подпомагат ензимните процеси и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система.

Дата на добавяне: 23-12-2015 ГАСТРОХЕЛП

Специално подбрани екстракти от растения помагат при гастрит, колит, запек


През последните години учените успешно разработват екстракти от билки и растения, известни от народната медицина на различни райони, с изследван състав и доказан здравословен ефект.

Забързаният ритъм на живот, нередовното хранене, стресът и редица други предпоставки водят до храносмилателни проблеми като гастрит, колит, синдром на раздразненото черво, запек. Назначеното от лекаря лечение включва и диета, богата на витамини и минерали. В помощ могат да бъдат народната медицина и хранителните добавки, особено тези, които съдържат екстракти с доказан здравословен ефект. Комбинацията от няколко растителни екстракта дава синергичен ефект на засилване на действието им.


ГАСТРОХЕЛП
е хранителна добавка, базирана на научни изследвания върху растителните вещества, които влияят благоприятно на храносмилателната система. Екстрактните форми са по-резултатни, а здравословният ефект се дължи на стандартизацията по активни субстанции, извлечени от билките.


Ефекти от приема на Гастрохелп при гастрит, колит, запек:

  • - Действа благоприятно на лигавицата на стомаха и червата
  • - Подкрепя храносмилането и функциите на червата
  • - Подпомага метаболизма на глюкозата
  • - Спомага за редовното изхождане


Съставки на Гастрохелп
:

Ленът
съдържа слузни вещества и масла, които действат благоприятно върху лигавицата на стомаха и червата и освен това подпомагат редовното изхождане. Ленът улеснява храносмилането, усвояването на хранителните вещества от храната и цялостното добро функциониране на стомаха и червата, особено важно при раздразнени черва и запек.

Алое
- биоактивните вещества, съдържащи се в екстракта от алое активно подкрепят ензимните и физиологичните регенеративни функции на храносмилателната система при киселини, гастрит, колит.

Зелен чай
– екстрактът в Гастрохелп съдържа 60% полифеноли, които са изключително важни за здравето антиоксиданти, противодействащи на възпалителните процеси, те забавят процеса на стареене на клетките и подпомагат метаболизма на глюкозата.


Съвременната фитотерапия е насочена към съчетаване на екстракти от различни растения. Това гарантира точна дозировка на биоактивните вещества във всяка капсула и запазване на качеството на съставките. Специалната рецептура на полската хранителна добавка Гастрохелп е в помощ за здрава лигавица на стомаха и червата при гастрит и колит, както и за редовно изхождане при проблеми със запека.

Зареждане...