Хранителните добавки

Хранителните добавки – подпомагат и обогатяват

Хранителните добавки са предназначени да доставят на организма необходимите хранителни вещества, витамини и минерали. Тяхната задача не е да замести тези вещества, приемани в натурална форма – от плодове, зеленчуци и други храни, а да осигури съответната доза, в случай на евентуален недостиг в организма. Хранителните добавки не лекуват, само обогатяват ежедневната диета.

Кога да приемаме хранителни добавки?

Свойствата на отделните хранителни добавки зависят, разбира се, от техните съставки, а тяхното прилагане е много широко и засяга голям брой проблеми. Хранителните добавки могат да помогнат за облекчаване на някои здравословни проблеми, да се грижат за здравето на нашето сърце, стомах, стави и черва. Улесняват също отслабването, особено благодарение на приема на съответното количество фибри. Подпомагат функциите и процесите на органите и системите в организма, както и на имунната система.

Кой трябва да приема хранителни добавки?

На етикета на всяка хранителна добавка се съдържа информация, за кого е предназначен даденият препарат. Най-често хранителните добавки се препоръчват за:

  • Хора на строга нискокалорична диета, която лишава менюто от много хранителни вещества Хора с наднормено тегло
  • Възрастни хора, чиито организъм не може да усвоява достатъчно ефикасно всички необходими съставки
  • Спортисти
  • Вегетарианци
  • Хора, които вследствие на нездравословен начин на живот, имат сериозен недостиг на витамини и минерали

Правилната употреба на хранителни добавки може да подсили нашия организъм, да допълни недостига на витамини и да подпомогне поддържането на здравето.

Зареждане...