Мнения на лекари


Колон С като натурален продукт, успешно прилаган при запек, висок холестерол и затлъстяване


Colon C е многосъставен естествен продукт, който съдържа фибри от бял живоляк (Plantago ovata HUSK), пробиотици от ІV генерация - Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum и пребиоти. Ефектът от прилатането му настъпва 1-2 дни след началото на приема.
Фибрите набъбват в храносмилателния тракт, спомагат за формиране на нормална консистенция на съдържимото и подпомагат чревната перисталтика при запек. Те са важен елемент за пречистването на организма и поддържането на нормалния метаболизъм, нормалните нива на холестерола и кръвната захар.
Добавeните пробиотици са щамове на бактерии от най-нова ІV генерация. Двойното им покритие гарантира достигането им до червата. Те участват в храносмилателния процес, подпомагат чревната перисталтика, имунната система и физиологичното бактериално равновесие в червата.
Фруктоолигозахаридите и инулин (пребиотици) в Колон С подпомагат развитието на полезни бактерии и нормалната абсорбция на различни минерали. Научните изследвания, проведени в САЩ и Япония доказват, че  фруктоолигозахаридите, добавени към диетата, модифицират флората на червата и увеличават популацията на бактерии от семейството Lactobacillus.

От практиката:
При 90 болни със запек беше приложен Колон С, като след 1 месец бе отчетено подобрение в ритъма на дефекация – ежедневен за повечето пациенти и през ден за лица с дефекация един път седмично преди приема на Колон С.  Газовете и подуването са редуцирани до минимум. Отчете се намаляване и изчезване на чревния дискомфорт.
При друга група от 50 пациенти се приложи Колон С след антибиотична терапия, като се отчете ефект на редукция и изчезване на чревния дискомфорт.
При трета група от 40 души с повишен холестерол бе приложен Колон С, като още след първия месец се отчете тенденция за намаляване на холестерола.
При четвърта група пациенти с наднормено тегло и повишен холестерол се отчете тенденция за намаляване на холестерола, а теглото беше редуцирано средно с 3 кг за 1 месец.
Понеже Colon C не се всмуква от организма, той може да бъде използван ежедневно за дълъг период от време без привикване и странични явления.

Д-р А. Генова - МБАЛ „Люлин” - София, гастроентеролог, завеждащ ВО


COLON C® - ИДЕАЛЕН СИНБИОТИК

15 години успех в Европа при запек и стомашно-чревни проблеми

Проф. Ивона Вавер, Варшавски медицински университет:
„[...]Увеличава се честотата на стомашно-чревните заболявания. [...] Това е алармиращ сигнал, свидетелстващ за недостатъци в диетата. Освен натуралните продукти (фибри и продукти на ферментацията: йогурт, кефир, кисело мляко), полезни могат да бъдат и хранителните добавки. Нова формула представляват синбиотиците или препаратите, съдържащи едновременно пробиотици и пребиотици.“ сп.„Manager Apteki”, бр. 6/2012
Фибрите от бял живовлек значително подобряват общото състояние на пациентите със синдром на раздразненото дебело черво, особено на тези със запек, защото стимулират работата на червата и въздействат върху времето за преминаване на съдържимото.” Department of Medicine, University Hospital of South Manchester
Световната здравна организация (СЗО) препоръчва всеки ден да се приемат от 27 g до 40 g фибри. Преработените храни са в основата на ежедневното хранене на съвременния човек, но те са много бедни на фибри.

КОЛОН C - ИДЕАЛЕН СИНБИОТИК
НОМЕР 1 за профилактика на ЗАПЕК
титла на полското сп. „Светът на Фармацията”

Уникалната формула на хранителната добавка Колон С® се дължи на трите важни компонента: фибри, пробиотици и пребиотици.

КАК ДЕЙСТВАТ ФИБРИТЕ в Colon C®

  • Фибрите на Plantago ovatа стимулират перисталтиката на червата, подпомагат редовната дефекация, поддържат физиологичното бактериално равновесие, намаляват абсорбцията на холестерол и триглицериди от храната.
  • Набъбвайки в храносмилателната система, те спомагат за формиране на нормална консистенция на съдържащата се маса и подкрепят стените на червата за работа и придвижване на съдържимото.

ПРОБИОТИЦИТЕ в Colon C®

  • Използваните щамове от ІV генерация с двойна защита от разрушаващото действие на киселините и ензимите в храносмилателната система, гарантират достигането им до червата.
  • Подпомагат нормалната перисталтика на червата, поради което се намалява количеството на задържана фекална маса и така се намаляват газовете, запека, разстройството и коремните болки.

ПРЕБИОТИЦИТЕ в Colon C®

  • Пребиотиците в препарата са фруктоолигозахариди (инулин от цикория), които под въздействие на бактериите ферментират в храносмилателната система.
  • По време на този процес се произвеждат късоверижни мастни киселини, подхранващи чревните клетки.
  • Пребиотиците подкрепят развитието на физиологичната флора на храносмилателната система.


Доброто здраве зависи от правилното храносмилане
 

Д-р A.Маждракова

Напоследък все по-често се говори за нездравословни храни и консерванти. Не по-малко вредно е и бързото хранене на крак. Главен виновник за лошото храносмилане са тежкосмилаемите белтъчини. Всички видове стрес се отразяват на нашето здраве и влияят на храносмилането. Всъщност храносмилателната система е една от най-чувствителните системи към стрес. Това е причината често да се оплакваме от болки в корема, тежест в стомаха, киселини, запек, колит и други неразположения. Все повече хора вече имат шлаки в червата, които блокират лумена на червото и затрудняват усвояването на хранителните субстанции от храната. Главни причинители за образуване на слуз в червата са червеното месо, твърдите сирена, млякото и млечните продукти, сладкишите. Фактори, които забавят образуването на слуз в червата са: на първо място фибри, пробиотици, пребиотици, зехтин, почти всички плодове и зеленчуци.

Фибрите са много важна част от здравословния начин на хранене. Тяхната липса в дневната диета може да причини запек и повишаване на холестерола. Свързана е с повишаване на риска от някои видове рак. Ежедневният прием на пулверизирани люспи от бял живовляк осигуряват на организма необходимото количество фибри и подпомагат ефективната функция на червата. Според британския лекарствен кодекс (1911), слоят на семената от живовляк съдържа голямо количество клей, известен в медицината със своите успокояващи свойства. Когато живовлякът се смеси с вода, се образува лепкава каша в следствие на клея, освободен от клетъчните стени на семената. Обемът се увеличава от 8 до 10 пъти, като по този начин се създава чувство за ситост. В растението не се съдържат слабителни съставки, които да действат на перисталтиката като дразнители. Затова на практика няма странични явления. Ефектът за подобряване перисталтиката на червата се дължи на действаващите като гъба пулверизирани люспи, които абсорбират водата, почистват стените на дебелото черво, усилват перисталтиката и при преминаването си през червата, повличат със себе си и натрупаните шлаки и токсини. Ефектът от приема на живовляк винаги е по-голям, когато е съпроводен с употребата на по-голямо количество течности.

КОЛОН С със сигурност помага!

Използвайки хранителната добавка КОЛОН С, се регулират функциите на храносмилателна система, ликвидират се неприятностите, свързани със запека и натрупването на токсини в организма. Този натурален продукт съдържа три безценни съставки, необходими за правилното храносмилане и за нормалните функции на стомашно-чревния тракт. Това са фибрите, пребиотиците и пробиотиците, чието приемане гарантира физиологичното равновесие на чревната микрофлора. Растителните фибри от бял живовляк набъбват в храносмилателната система и спомагат за формиране на нормална консистенция. Стимулират перисталтиката на червата, без да дразнят лигавицата. Те са важен елемент за пречистването на организма и поддържането на нормалния метаболизъм, нормалните нива на холестерола и кръвната захар. Фруктоолигозахаридите и инулин (пребиотици) в Колон С подпомагат развитието на полезни бактерии и нормалната абсорбция на различни минерали. Полезните бактерии (пробиотици), съдържащи се в Колон С са бактерии от ІV генерация, които чрез двойното си покритие, гарантират достигането им до червата. Те участват в храносмилателния процес, подпомагат чревната перисталтика и имунната система. Пробиотиците са важен елемент за поддържане на физиологичното бактериално равновесие в червата.

Зареждане...