АнтиХол / AntyChol

АнтиХол / AntyChol

16.00 лв.

В наличност

Хранителна добавка

Нетно количество: 60 капсули по 600 mg

  • Растителните стероли намаляват нивото на холестерола в кръвта
  • Високото ниво на холестерол е рисков фактор за развитието на (коронарно сърдечно) заболяване
  • Растителните стероли намаляват нивото на холестерола в кръвта
  • Високото ниво на холестерол е рисков фактор за развитието на (коронарно) сърдечно заболяване

Благоприятният ефект на понижение на холестерола от порядъка на 7-10 % се постига за 2-3 седмици от началото на приема на продукта при дневен прием 1,5 - 2,4 g растителни стероли и може да се поддържа посредством продължителната употреба на растителни стероли.
Растителните стероли съдържат 75% Бета Ситостерол, който подпомага и правилното функциониране на простатата.
Растителните стероли са основна съставка на хранителната добавка АнтиХол. Те са извлечени от вид средиземноморски бор, незастрашен от ГМО. Действието на растителните стероли се състои в подпомагане на ограничаването на абсорбцията от червата на съдържащия се в храната холестерол.

Субстанции с хранително и/или физиологично действиеПрепоръчвана доза дневен прием 3 капсули съдържат
растителни стероли (стандартизирани - 99%) 1503 mg

 

Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Важни са разнообразната и балансирана диета и здравословният начин на живот.

Производител: A-Z Medica Sp. z o.o., Полша
Дистрибутор: А-Зет Медика България ООД

Начин на употреба: 3 пъти по 1 капсула на ден преди хранене, с течност.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза. В 3 капсули се съдържат толкова растителни стероли, колкото в 1 литър зехтин. Препаратът е предназначен за лица, които искат да понижат нивото на своя серумен холестерол. Хора, които приемат лекарства за понижаване на холестерола, трябва да приемат продукта под медицинско наблюдение. Препоръчва се продуктът да се използва като част от балансираното и разнообразно хранене, включително редовната консумация на плодове и зеленчуци, за да се подпомогне поддържането на нивата на каротеноидите. Трябва да се избягва консумирането на повече от 3 грама на ден от добавените растителни стероли. Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени и деца до 5-годишна възраст. Да се съхранява на сухо място при стайна температура. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Съставки: стандартизиран екстракт от средиземноморски бор - растителни стероли 99% – 501 mg, пълнител: малтодекстрин, противослепващ агент: магнезиев стеарат.

Състав на капсулата: желатин, вода, оцветител: E171.

Статистически всеки трети българин е застрашен от сърдечно-съдови заболявания, причинени от висок холестерол, заседнал начин на живот, тютюнопушене, стрес. Те увреждат кръвоносните съдове и сърцето. В продължение на години този процес може да протича без симптоми. Затова са необходими редовни профилактични прегледи и най-важното – да се движим. Мнението на специалистите е, че системните физически упражнения са по-важни за здравето на сърцето, отколкото диетата. Към нея е добре да включим и хранителни добавки, поддържащи нормалното ниво на холесте- рола и подпопомагащи сърдечно-съдовата система.

Растителни стероли – тяхното значение в профилактиката на заболяванията на кръвоносната система е оценено от Европейския орган за безопасност на храните (EFSA). Те помагат за регулиране на нивото на холестерола в кръвта. Понижаване на холестерола със 7-10 % се постига за 2-3 седмици от началото на приема на продукта при дневен прием 1,5-2,4 g растителни стероли и може да се поддържа посредством продължителната им употреба. Високото ниво на холестерол е рисков фактор за развитието на (коронарно) сърдечно заболяване. Растителните стероли от средиземноморски бор са основна съставка на хранителната добавка АнтиХол.

Зареждане...