Вилкакора / Vilcacora

Вилкакора / Vilcacora

29.00 лв.

В наличност

Хранителна добавка

Нетно количество: 60 ml

 • Подпомага имунната система
 • Подпомага здравето на ставите

Стандартизиран течен екстракт подпомага имунната система и здравето на ставите.
Основните активни субстанции в екстракта са оксиндоловите алкалоиди, които притежават антиоксидантно действие.
Те свързват свободните радикали, увреждащи клетките, подпомагат функциите на имунната система, пречистването на организма и забавят процесите на стареене. Поддържат физиологичните стомашно-чревни, пикочно-полови, чернодробни, белодробни и бъбречни процеси.
Спомагат за поддържане на доброто здраве на целия организъм.

Субстанции с хранително и/или физиологично действиеПрепоръчвана доза дневен прием 30 капки (1,5 ml) съдържат
стандартизиран водно-алкохолен екстракт от кората на вилкакора (Uncaria Tomentosa) /котешки нокът/ - 800 g в т.ч. оксиндолови алкалоиди 1 mg

 

Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Важни са разнообразната и балансирана диета и здравословният начин на живот.

Препаратът е стандартизиран по процедура, разработена в Лабораторията по фитохимия на Института по биоорганична химия на Полската академия на науките в Познан, Полша.

Държава на произход на хранителната добавка Вилкакора е Полша, място на произход на съставката вилкакора (Uncaria tomentosa) е различно от държавата на произход на хранителната добавка.

Произведено по лиценз на Andean Medicine Centre Ltd, Великобритания

Производител: A-Z Medica Sp. z o.o., Полша
Дистрибутор: А-Зет Медика България ООД

Начин на употреба: 2 пъти по 15 капки на ден, разтворени в 100 ml вода (1/2 чаша), 30 мин. преди хранене. Флаконът да се разклати преди употреба. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, деца до 3 - годишна възраст, хора с ниско кръвно налягане.
Да се съхранява на сухо място при стайна температура.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Съставки: стандартизиран водно-алкохолен екстракт от кората на вилкакора (Uncaria tomentosa) /котешки нокът-800 g/, етилов алкохол, дестилирана вода. Алкохолно съдържание около 32%.

ВИЛКАКОРА

Стандартизиран екстракт от Котешки нокът
/Uncaria tomentosa Wild D.C./

Основни активни субстанции в екстракта от Вилкакора са оксиндоловите алкалоиди ≤0,7 mg/ml, полифеноли, стероли, урсолова и олеанова киселина. Биоактивните вещества са с доказано мощно антиоксидантно действие, те свързват свободните радикали, увреждащи клетките, стимулират имунната система, имат положителен ефект върху кръвоносните съдове, намаляват риска от някои ракови заболявания, действат върху клетъчната смърт на мутирали клетки и подкрепят защитата срещу възпалителни процеси, вирусни и бактериални инфекции, сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане, намаляват риска от алергични реакции, кожни изяви и стимулират детоксикиращите механизми.

Натурална подкрепа

Вилкакора - известната лиана от Андите с екзотичното име котешки нокът (Uncaria tomentosa Wild D.C.), помага от години и на европейците да поддържат доброто си здраве. Основните активни субстанции в екстракта: оксиндолови алкалоиди, полифеноли, стероли, урсолова и олеанова киселина притежават антиоксидантно действие. Те свързват свободните радикали, увреждащи клетките, подпомагат функциите на имунната система, пречистването на организма и забавят процесите на стареене. Поддържат физиологичните стомашно-чревни, пикочно-полови, чернодробни, белодробни и бъбречни процеси. Спомагат за поддържане на доброто здраве на целия организъм.

Вилкакора (Котешки нокът) от векове се използва в Южна Америка при възпаления, вследствие на вирусни и бактериални инфекции, освен това укрепва кръвоносните съдове. Мащерката успокоява болката от възпалението и действа дезинфекциращо на лигавицата. Прополисът защитава слизестата част на устната кухина, венците и гърлото от болестотворни микроорганизми, вируси и гъбички, намалява чувството на сухота и дразнене.

ФЕНОМЕНЪТ ВИЛКАКОРА

УЧЕНИТЕ СА ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО ОБЯСНЕНИЕТО НА ТАЙНАТА НА НЕОБИКНОВЕНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА РАСТЕНИЕТО ВИЛКАКОРА

Анализирайки най-новите научни постижения, не може да бъде подминат и факта за изясняване на Механизмите на действие на вилкакора. Най-интригуващи резултати е постигнал Yezhou Sheng от шведския университет в Lund. При експерименталните си наблюдения, използвайки екстракти от вилкакора върху левкемийни клетки, той установява намаляване на темпото на тяхното делене. За първи път той доказва научно процеса на самоунищожение (т.нар. апоптоза) на мутиралите клетки под въздействие на екстракта от вилкакора. Клинични изследвания върху мишки показват: в случаите на рак на гърдата Са-755 с препарати от вилкакора са излекувани 98% от мишките, в случаите на рак на белия дроб 3LL – 77%, меланом В – 16 – 83%. Големи постижения в експерименталните изследвания относно имуномодулиращото и противотуморното свойство на вилкакора са постигнали и полските учени професор Мечислав Кураш от Варшавски Университет, професор Йежи Лукашяк от Медицинска Академия в Гданск, д-р Богдан Фалкиевич от Междуфакултетния отдел по биотехнологии в Гданск.

Извадки от публикация на Радослав Пиларски


Фармакологичните свойства на екстрактите от Вилкакора са описани най-пълно в “Успехите на фитотерапията”, орган на Секцията по Фитотерапия на Полското Лекарско Сдружение от проф. Йежи Лукашяк и д-р Богдан Фалкевич.
Изследванията върху свойствата на активните съставки на вилкакора: митрафилин, изоптероподин, полифеноли и други, показват изключителни свойства и резултати:

 • Биоактивните съставки противодействат на възпалителните процеси в организма и създават неблагоприятни условия за развитие на вирусни и бактериални инфекции
 • Имат антиалергичен и детоксикационен ефект, полезни са при стомашно-чревни, чернодробни, белодробни и бъбречни здравословни проблеми, както и при кожни заболявания като псориазис, акне, екземи, херпеси
 • Допринасят и за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане
 • Активират макрофагите на белодробните алвеоли да произвеждат интерлевкин-1 и интерлевкин -2, които регулират дейността на защитните сили на организма в борбата срещу възпалителните процеси
 • Притежават силно антиоксидантно действие
 • Антиоксидантите свързват свободните радикали и намаляват вредното им влияние върху организма, водещо до ракови заболявания
 • Влияят активно върху апоптозата /клетъчната смърт/ на туморните клетки и ограничаването на тяхното разпространение
 • Увеличават възможността на здравите клетки да поправят увреждания в своята ДНК, включително и предизвикани от лъчетерапия
 • Подпомагат възстановителните процеси на организма след химиотерапия, лъчетерапия, продължително боледуване, операции

Благодарение на това стандартизираните екстракти от Вилкакора ефективно подпомагат лечението на туморни заболявания и подобряват общото състояние на организма, като стимулират естествените защитни сили. Хранителната добавка Вилкакора 2005 форте /Uncaria tomentosa/ e стандартизирана по митрафилин - 3 mg във всяка капсула. Съдържанието на 300 mg екстракт от котешки нокът във всяка капсула е извлечено от около 2 грама сухо вещество. Препоръчителна ежедневна дозировка - 3х1 капсула - гарантира оптимален прием на активни субстанции, извлечени от около 6 грама сухо вещество. Резултатите от комплексното приложение на Вилкакора с други растителни продукти от Андите и Амазония като: Сангре де Драго /Драконова кръв/, Тахуари /Мравчено дърво/, Гравиола, Убос, Сарсапарила, Чанкапиедра и други, съобразно схемите на професор Мануел Фернандес, се изразяват в подобряване на имунитета, кръвния статус, ограничаване на метастазите и в някои случаи на изчезване на туморите.

Зареждане...